Destek Hattı:

0505 918 80 80

HİZMET DETAY

GES Sistemleri

GES Sistemleri

GES (GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ) HİZMETLERİ

1.  Tarımsal sulama amaçlı uygulamalar

2.  Fabrika tesisi üstü uygulamaları

3.  Konut+site uygulamaları

4.  Arazi üzerine yapılacak GES uygulamaları

5.  Kurumsal hizmetler ve uygulamaları hk. Danışmanlık (Belediyeler+kamu kurumları v.b)

6.  Şebekeden bağımsız ( off Grid) sistemleri

7.  Led aydınlatma sistemleri

8.  Projelendirme

 

Tarımsal sulama uygulamaları

Elektrik ihtiyaçlarını şebekeden kullanan ve enerji maliyetlerindeki artıştan dolayı yüksek fatura ödemek zorunda kalan çiftçilerimize, devlet desteği ile dönemsel olarak %50 ye varan hibeler verilmektedir. Kurulum maliyeti birkaç yılda amorti edilmekte olup bundan sonraki süreçte sistem her hangi bir fatura ödemeye gerek kalmadan kendi enerjisini üreterek iç tüketimde kullanma olanağı sağlamaktadır. Uygun maliyet ve kaliteli hizmet anlayışı ile müşterilerin taleplerine hızlı ve güvenilir çözüm bulmak en büyük hedefimizdir. Ayrıca enerji ihtiyacını şebekeye uzak olması nedeni ile OG Hattı çekmek ve trafo tesis etmek maliyetleri arttıracağından Güneş enerji sisteminin kurulu güce göre kurulması ve işletilmesi daha az maliyet ile gerçekleşmektedir. Kurulan tesisin işletmeye alınmasından sonra da ,  şirketimizce teknik destek verilmektedir.

Fabrika tesisi üstü alışveriş merkezleri otel ve hastaneler v.b.uygulamaları             

Çatı üzeri uygulamalar özellikle organize sanayi bölgelerinde, depolama alanlarında, tarım ve hayvancılık tesislerinde, büyük ticari yapılarda yani alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, akaryakıt İstasyonları gibi oldukça geniş bir uygulama alanına sahiptir.

Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında getirilen ek faydalarla ve son yıllarda düşen ekipman ve sistem kurulu fiyatları ile endüstriyel işletmeler, fabrikalar ve elektriğini ticari tarifeden alan işletmeler için ekonomik bir duruma gelmiştir. Çatı üzeri Güneş Enerjisi projelerinde dikkat edilecek pek çok konu vardır. Bunlar tesisin kendi elektrik tüketimi ve bu tüketimin günlük ve aylık dağılımı, tesisin trafo gücü ve sözleşme gücü; tesisin bulunduğu bölge; tesisin çatı alanı; yönü; buna göre yapılacak tesisin boyutlandırılması  çok önemlidir. Tüm bu hususlarda danışmanlık ve tesis kurulumu yapılmaktadır.

Konut ve Site uygulamaları

Apartman çatısına güneş enerjisi kurmak için bugünlerde en çok tercih ettiğimiz yöntem ; apartmanın ortak giderlerinin güneş enerjisinden karşılanmasıdır. Yani asansör , aydınlatma , güvenlik kameraları , havuz gibi ortak giderlerin bağlı olduğu sayaç için yapılacak bir başvuru ve eğer üretim fazlası var ise bu enerjinin şehir şebekesine satılması ve apartmana gelir elde edilmesidir.

Apartman çatısına güneş enerji santrali kurmak ve ortak giderlerin bağlı olduğu sayaç için başvuru yapmak avantajlı olabilir. Bunun için yasal altyapının olduğunu söyleyebilirim. Dikkat edilmesi gereken nokta binanın iskanlı olması ve çatısının solar enerji santrali kurmaya teknik açıdan uygun olması          

Arazi üzerine uygulanacak GES Sistemleri

Şirketimiz güneş enerjisi konusunda yatırım danışmanlığı ve tesis kurulumu hizmeti vermektedir. GES kurmayı düşündüğünüz yerle ilgili olarak aşağıdaki hizmetler konusunda talepleri karşılamaktayız.

•   Güneş enerjisi potansiyeli analizi

•   Alan, zemin ve yol çalışmaları

•   Elektrik şebekesine bağlantı için en yakın enerji hatlarının belirlenmesi

•   Yerin noktasal belirlenmesi ve noktasal iklim verilerinin belirlenmesi

•   Elektrik üretimi miktarının belirlenmesi

•   Elektrik tüketim miktarının belirlenmesi

•   Optimum verimde sistem tasarımının yapılması

•   Malzeme seçimi ve projelendirilmesi

•   Kurulacak sistem için kapasite belirlenmesi

•   Yatırım maliyetlerinin hesaplanması

•   Yatırım seçeneklerinin sunulması

•   3D tasarım ile yerleşim planı

 

Kurumsal hizmetler ve uygulamalar

Lisanslı ve Lisanssız üretime bağlı projelerinizde; ilgili elektrik dağıtım şirketi ile yasal ve resmi süreçlerin tüm takip süreci alanında profesyonel ekibimiz tarafından yönetilmektedir.

Ayrıca kurumsal takip gerektiren belediyeler, imar mevzuatı ve proje ile yatırım danışmanlığı tarafımızdan yapılmaktadır.

Şebekeden bağımsız ( off Grid) sistemleri

Şebekenin bulunmadığı yerlerde ihtiyaç duyulan enerjinin tamamının güneşten karşılandığı projelerdir. Bu sistemlerde fotovoltaik(PV) paneller ile üretilen elektrik enerjisi akülerde depolanır ve kullanıcı enerji ihtiyacını (gece-gündüz) bu akülerden sağlar. Sistemin kapasitesi, otonomi süresi boyunca (güneşten elektrik üretilemediği süreç) kullanıcının ihtiyacını karşılayacak şekilde boyutlandırılabilir. Burada profesyonel bir çalışma yapmak çok önemlidir. Tüketim cihazlarının ve bunların ne kadar enerji tükettiğinin iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Gerekirse yedekleme süresi biraz uzun tutularak güneşin olmadığı günlerde de enerji kesintisinin önüne geçilir. Bu sistemler jeneratörle kıyaslandığında çok mantıklı ticari sonuçlar doğurmakta ve bu yatırımlar çok kısa sürede kendini amorti edebilmektedir.

 

Led aydınlatma sistemleri

Kamu ve tüzel kişiler ile site,otopark,benzinlikler stadyum ve bahçe düzenlemelerinde enerji tasarrufu sağlamak ve şebekeden bağımsız iç tüketimleri sağlamak amacı ile çeşitli güçlerde tüketimi karşılayacak led aydınlatma panelleri montaj ve uygulamalarımız mevcuttur.

   Tüm enerji üretimi ile ilgili proje, Taahhüt ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI HAKKINDA BİLGİ.

Avrupa ülkelerinde fotovoltaik güneş enerjisi potansiyeli

Lisanssız üretim tesislerinde kurulu güç üst sınırı 1 MW’den 5 MW’ye yükseltilerek üretilen ihtiyaç fazlası elektrik enerjisi üretiminin EPDK tarafından ilan edilen kendi abone grubuna ait perakende tek zamanlı aktif  elektrik enerjisi bedeli üzerinden ilgili tesisin işletmeye giriş tarihinden itibaren 10 yıl süre ile geçerli olması uygulamasına karar verildi

Yeni lisanssız yönetmeliği ile birlikte artık gerçek veya tüzel kişilikler, lisans alma veya şirket kurma yükümlülüğü olmaksızın elektrik enerjisi üretebilecek, ihtiyaç fazlası üretimlerini şebekeye verebilecek ve şebekeye verilen elektrik enerjisi YEKDEM kapsamında değerlendirilecek.

« Aylık mahsuplaşma »  olarak ifade edilen yeni uygulama, yönetmeliğin 26’ıncı maddesi ile yürürlüğe girdi.

 

 

GALERİ SAYFASIDAN YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ÇALIŞMALARI İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

 

Türkiye GES, Bursa ges, Bursa Güneş Enerji Sistemleri

E-Bülten Kayıt

Firmamızdan haberder olmak için bültene kayıt olabilirsiniz.

Whatsapp Destek

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?